RIVM meldt voor Schiedam 21 besmettingen en een ziekenhuisopname

08-07-2020 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Voor Schiedam meldt het RIVM voor de afgelopen twee weken 21 vastgestelde Corona-besmettingen, één ziekenhuisopname en geen overlijdensgevallen.

In Vlaardingen zijn er tien vastgestelde besmettingen, géén ziekenhuisopnames, maar wordt er wel een overlijdensgeval gemeld. In Maassluis waren er negentien besmettingen, geen ziekenhuisopnames, maar wel drie overlijdensgevallen. Voor Rotterdam meldt het RIVM 92 besmettingen, drie ziekenhuisopnames, maar géén overlijdensgevallen. Per gemeente worden de cijfers door RIVM in een wekelijkse rapportage gegeven voor de afgelopen twee weken, in de laatste rapportage voor de periode van 24 juni tot en met 7 juli 2020.

Voor geheel Nederland wordt de wekelijkse rapportage door het RIVM gegeven over een week. In de laatste rapportage betreft dat de week van 1 juli tot en met 7 juli 2020. In die week zijn er in ons land 432 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op het Coronavirus (COVID-19). Er zijn negen patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn negentien personen als overleden gemeld. Dat meldt het RIVM. 

Tot en met 7 juli 10:00 uur zijn er in Nederland in totaal 50694 COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Van alle gemelde patiënten is de helft 58 jaar of ouder. Tot nu toe zijn 11886 van de gemelde patiënten opgenomen in het ziekenhuis en 6132 mensen overleden. De helft van de opgenomen patiënten is 69 jaar of ouder, van de overleden patiënten was de helft 83 jaar of ouder, aldus het RIVM.

Het Corona-dashboard van de Rijksoverheid laat zien dat naar schatting 2482 mensen besmettelijk zijn. Eén besmettelijke persoon besmet gemiddeld 1,06 andere personen. In de afgelopen drie dagen werden per dag gemiddeld 0,3 Coronapatiënten op een intensive-care-afdeling van een ziekenhuis opgenomen. Per dag werd de afgelopen drie dagen gemiddeld één Coronapatiënt in een ziekenhuis opgenomen.Gerelateerd