Rode Kruisafdeling heeft nieuw thuishonk

09-05-2017 Gezond Redactie

Burgemeester Jetten overhandigt de sleutel aan de Rode Kruismedewerkers

SCHIEDAM - Rode Kruis afdeling Nieuwe Waterweg-Noord heeft een nieuw onderkomen.

Uit handen van de Vlaardingse burgemeester Annemiek Jetten kregen de vrijwilligers op Bevrijdingsdag de grote sleutel  waarmee zij terecht konden in hun nieuwe onderkomen aan het Trimpad 4 in Vlaardingen, vanuit Schiedam net 'over' de rijksweg, ter hoogte van de Hargalaan, nog voor de Kethelweg.

De burgemeester had veel waardering voor de inzet van de vrijwilligers van het Rode Kruis, waarvan vooral die voor ondersteuning van evenementen zorgen door middel van de  EHBO-hulpverlening in het oog lopen. Maar de afdeling, met veel Schiedammers onder de leden en vrijwilligers, is ook actief bij de organisatie van cursussen, zoals over reanimatie en gebruik van de AED, het organiseren van een telefooncirkel voor ouderen, het zwemmen voor mensen met een beperking en het vervoer van mensen in een rolstoel.

In dit werk is een goed thuishonk van groot belang. De afdeling heeft nu de beschikking over de voormalige kantine van CWO. Na een grondige verbouwing. Behalve kantoor- en magazijnruimte beschikt het Rode Kruisgebouw over cursus- en vergaderruimte en een keuken, met name op de eerste verdieping. Ook kent het gebouw nu een lift.

De organisatie dankte bij de opening Houdijk Architekten, Alcomtek en het Fonds Schiedam Vlaardingen eo. "Zonder hen was de realisatie van ons onderkomen niet tot stand gekomen."

Op 10 juni houdt de afdeling een open huis waarop nieuwsgierigen een kijkje kunnen nemen in het pand. Ook kinderen zijn uitgenodigd; voor hen worden dan verschillende activiteiten georganiseerd. Tussen een en vijf aan het Trimpad 4 in Vlaardingen.Gerelateerd