Ruim honderd kinderen op Paula Kooperdag

18-06-2017 Gezond Advertorial

Ruim honderd kinderen op Paula KooperdagOp de Paula Kooperdag vorig jaar; foto: Vrienden van Zwembad Zuid

SCHIEDAM - Op dinsdag 27 juni wordt er van tien tot drie voor de derde keer de Paula Kooperdag georganiseerd in en rond Zwembad Zuid. Dit jaar zullen 105 leerlingen meedoen.

Het gaat om kinderen van drie basisscholen: Willibrordus, Bernardus en Kleurrijk. Zij nemen deel aan een programma met vier sporten: zwemmen, survival, dansen en taekwon-do.

De dag begint een uur later dan gepland, in verband met de actiedag van leerkrachten van basisscholen. Omdat de wethouder Sport en wethouder Onderwijs agendatechnisch verhinderd zijn, wordt geprobeerd de leerlingen bij de officiële opening te verrassen.

Aan deze dag werken naast de Vrienden van Zwembad Zuid, Optisport en vrijwilligers ook mee het Lifecollege, sportschool Tim Kool, Dans Zee en de gemeente Schiedam (sportstimulering).

Aan het eind van de dag ontvangen alle leerlingen een herinnering aan deze sport- en speeldag, die vernoemd is naar Paula Kooper. Zij betekende veel voor de zwemsport in en rondom Schiedam.

De Vrienden van Zwembad Zuid en Optisport willen er voor zorgen het succesvolle concept van deze sport- en speeldag volgend jaar terug te laten komen in het reguliere programma van Optisport, zodat meer scholen c.q. groepen hiervoor kunnen inschrijven en nog meer kunnen toekomen aan sporten en bewegen.

Gerelateerd
Reacties