Schiedam bevestigt voorzichtig optimisme over pandemie

07-12-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - In de media doen de verschillende 'Corona-kopstukken' kond van voorzichtig optimisme over de ontwikkeling van de pandemie. De dagcijfers van Schiedam lijken dit te bevestigen.

Vandaag meldt het RIVM 75 nieuwe positieve tests in de stad. Gisteren waren dat er 68. Dat zijn er aanzienlijk minder dan de meer dan honderd dagelijkse besmettingen tot en met dit weekend.

Desondanks neemt het weektotaal van de afgelopen zeven dagen in Schiedam verder toe, tot 682 infecties. Dit aantal van vandaag is het hoogste ooit door het RIVM in de stad geconstateerd.

In Schiedam worden de afgelopen dagen geen sterfgeval van Coronapatiënten en ook geen ziekenhuisopnames gemeld.

Ook het landelijke cijfer met besmettingen bevestigt een ontwikkeling in de gewenste richting: 18.017 nieuwe positieve tests, terwijl we aan aantallen boven de twintigduizend gewend waren geraakt. Wel meldt het RIVM 321 nieuwe ziekenhuisopnames. Afgezet tegen overleden Coronadragers in het ziekenhuis en ook mensen die aan de genezende hand naar huis zijn gestuurd, groeit het aantal patiënten in de Nederlanse ziekenhuizen met 68. Ook op de IC's vandaag meer mensen met het virus dan gisteren: dertien meer, waarmee het totaal op 624 komt. Op de IC's werden in de afgelopen 24 uur 36 mensen opgenomen.

Met 68 sterfgevallen van Coronapatiënten is ook vandaag weer een droeve dag. Gerelateerd