Schiedam houdt relatief weinig Coronabesmettingen

27-03-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het aantal geregistreerde Coronapatiënten in Schiedam is opgelopen naar negentien. Dat is relatief weinig vergeleken bij de meeste andere steden en dorpen in Nederland.

In heel het land zijn nu 8603 mensen positief getest op aanwezigheid van het virus, zo meldt het RIVM. Dat zijn er 1172 meer dan gisteren. Van hen zijn 546 mensen overleden, waarvan 112 in de afgelopen 24 uur.

Vandaag en gisteren zijn, na de melding van het RIVM, 349 mensen met een Coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. In totaal 2500 mensen hebben daar om die reden in gelegen of liggen er nog.

Het RIVM voegt aan de melding toe: "Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan Covid-19 neemt landelijk nog steeds toe. Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive Care-opnames lijkt wat minder snel toe te nemen."

"Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken."Gerelateerd