Schiedam krijgt perk als erkenning van veteranen

10-11-2021 Gezond Redactie

Burgemeester Aboutaleb 'opende' afgelopen zomer het Rotterdamse Witte Anjer Perk in de Oude Plantage in Kralingen; foto: Veteranendag (FB)


SCHIEDAM - Schiedam krijgt een Witte Anjer Perkje. De Schiedamse gemeenteraad steunde gisteravond unaniem een voorstel daartoe van CDA, D66, VVD en PvdA.

De Witte Anjer Perkjes zijn een initiatief van het Nationaal Comité Veteranendag. De roept sinds 2019 Nederlandse gemeenten op om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal perkje. Witte anjers ziet het comité als symbool van erkenning en waardering voor veteranen. Een perkje dat is ingezaaid met witte anjers zal naar verwachting bloeien in de dagen en weken voor de Veteranendag, op de laatste zaterdag van juni.

De oproep kreeg respons. In Rotterdam, Vlaardingen en Pijnacker-Nootdorp zijn ze al aangelegd. De vier Schiedamse fracties vinden het tijd om ook in Schiedam een dergelijk perk aan te leggen. Zij kregen gister bijval van alle andere fracties, zodat de raad unaniem aan het college 'verzoekt' om een Wiite Anjer Perkje aan te leggen.

Een eerste taak zal zijn te kijken waar het perkje moet komen; dit kan in overleg met de veteranen zelf, zo stelt de motie voor. Bij het perk zou een informatiebord moeten komen dat de betekenis van het perk uitlegt.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date