Schiedam met Corona-infecties weer in het rood

07-09-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Schiedam maakt weer deel uit van de gemeenten in Nederland met vijftig of meer Coronabesmettingen per honderdduizend inwoners in de afgelopen zeven dagen.

Opnieuw acht nieuwe Coronabesmettingen telt het RIVM vandaag bij het totaal in Schiedam. Dat is hetzelfde aantal als gisteren. 537 Mensen in de stad hebben nu Corona of hebben het gehad.

Schiedam hoort nu voor het eerst in weken tot de gemeenten die rood kleuren op de kaart van Nederland; die gemeenten kennen de meeste Coronagevallen.

Eerder kwam het aantal besmettingen in een week in Schiedam voor het eerst half april boven de vijftig per honderdduizend inwoners uit. Na een top van 82 op 21 april daalde dat aantal naar praktisch nul (een) begin juni. In augustus laaide de besmettingsgolf weer op, tot 84 per 100.000 op 16 augustus. Op 21 augustus kwam dat cijfer weer onder de vijftig, met op 27 augustus 27 besmettingen per 100.000 Schiedammers. De afgelopen week liep het cijfer weer op.

Bij dit alles moet wel worden aangetekend dat nu veel meer Schiedammers een Coronatest ondergaan dan in april.

Ouder-Amstel is momenteel de gemeente met relatief de meeste Coronabesmettingen, 113 per 100.000. In Delft is de situatie ook niet zoals gewild, met 93 op 100.000 infecties.
Daarna volgen de grote steden, in de volgorde Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, met Montfoort, eerder koploper, op de weg terug en flink wat gemeenten in het Gooi. Nieuw in dit rijtje is Bergeijk in Brabant, met 80 besmettingen op 100.000. De Hoeksche Waard, met een dertigtal besmettingen in zorgcentrum Rembrandt in Oud-Beijerland volgt met 59 op 100.000. Iets verderop in het rijtje dus Schiedam, met het cijfer 51.

Vandaag meldt het RIVM in heel Nederland 797 nieuwe positieve Coronatests. Dat zijn er minder dan gisteren, toen 925 infecties werden gemeld. De afgelopen weken schommelde het aantal rond de vijfhonderd per dag.Gerelateerd