Schiedam ontzien met luchtverkeer na spitsmaand

08-06-2018 Gezond Redactie

ROTTERDAM - Schiedam zal worden ontzien door vliegtuigen die inkomen of vertrekken van het Rotterdamse vliegveld. De bedrijfleiding van de luchthaven grijpt in nadat de afgelopen weken veel meer dan gebruikelijk door het Schiedamse luchtruim werd gevlogen.

Normaal is dat eenderde van de vluchten op Rotterdam landt vanuit Schiedam en dat tweederde opstijgt over Schiedam, zo meldt RTV Rijnmond. Door de veel waaiende noordoostenwind is dat patroon in mei drastisch anders uitgepakt: veel meer vliegtuigen ging over Schiedam.

'Zestienhoven' gaat het luchtverkeer nu zo veel als mogelijk over Lansingerland en Hillegersberg/Schiebroek leiden. Gebeurt dit niet, dan bestaat de kans dat de inspectie leefomgeving en transport ingrijpt.

Er werd afgelopen maand ook flink geklaagd over het vliegverkeer bij de milieudienst DCMR, zo'n anderhalf keer meer dan gebruikelijk. Mogelijk heeft de veel frequenter gebruikte vliegroute over Schiedam er mee te maken. Volgens de DCMR hebben andere factoren waarschijnlijk ook een rol gespeeld, zoals het mooie weer (open ramen), onweersbuien en de extra late vluchten in de nacht (als gevolg van staking luchtverkeersleiding in Frankrijk).Gerelateerd