Schiedammer in het ziekenhuis, aantal besmettingen hoog

20-10-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het aantal nieuwe vastgestelde Coronabesmettingen in Schiedam blijft op een hoog niveau. Het RIVM meldt vandaag 64 infecties in de stad.

Het weektotaal per honderdduizend inwoners stijgt daarmee verder en ligt op 519. Schiedam staat nu negende in het rijtje Nederlandse gemeenten met relatief de meeste infecties.

Afgelopen 24 uur is in ieder geval één Schiedammer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de gevolgen van de Corona-infectie.

In heel Nederland valt het aantal besmettingen vandaag weer iets hoger uit: 8182, dat zijn er praktisch net zo veel als eergisteren werden gemeld. Gisteren lag het aantal iets lager, op 8015. Ook de andere Coronacijfers zijn een verslechtering ten opzichte van gisteren: er werden het afgelopen etmaal 93 mensen opgenomen in het ziekenhuis, acht meer dan gisteren. 66 Mensen belandden op de Intensive Care, achttien meer dan gisteren.

In de afgelopen 24 uur zijn 46 mensen in Nederland overleden als gevolg van een Corona-infectie. In de opgave van gisteren werden zeventien mensen als overleden gemeld.Gerelateerd