Schiedamse buurten scoren slecht op Leefbaarometer

21-12-2015 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Enkele Schiedamse buurten scoren een onvoldoende op leefbaarheid blijkt uit een rapportage van de Leefbaarometer. De Leefbaarometer geeft informatie over de leefbaarheid in alle buurten en wijken, waarbij leefbaarheid is gedefinieerd als de mate waarin de leefomgeving aansluit bij de voorwaarden en behoeften die er door de mens aan worden gesteld. 


Volgens minister Henk Kamp gaat het gemiddeld genomen goed met de Leefbaarheid in Nederland. Op 18 december zei hij in een kamerbrief het volgende: een ruime meerderheid (ongeveer 80%) van de Nederlandse bevolking woont in gebieden waar de leefbaarheid op peil is, en ‘ruim voldoende’ of beter scoort op de schaal van de Leefbaarometer. 5% van de bevolking woont daarentegen in gebieden die volgens de Leefbaarometer onvoldoende scoren. Deze gebieden bevinden zich in 445 van de bijna 10.000 bewoonde buurten in Nederland.

We hebben voor jullie kort de opvallendste Schiedamse uitkomsten:

van de meeste Schiedamse buurten die in het rapport voorkomen ligt de beoordeling in de categorieën onvoldoende en zwak. In de categorieën ‘zeer onvoldoende’ en ‘ruim onvoldoende’ scoren de Wetenschappersbuurt en de Newtonbuurt hoog.

92% van de inwoners van de Wetenschappersbuurt beoordeelt hun buurt als ‘zeer onvoldoende’

72% van de inwoners van de Newtonbuurt beoordeelt hun buurt in de categorie ‘ruim onvoldoende’

 
Bekijk de rapportage uit 2014 en de kamerbrief van minister Kamp hier.

 


Gerelateerd