Schiedamse kleuters in de weer met 'air bee & bee'

23-04-2021 Gezond Redactie

Sjoerd van Dijk overhandigt de eerste bijenhotels aan de kinderen van Het Windas; foto: Bloom your message


SCHIEDAM – Maar liefst elfhonderd Schiedamse kleuters – ja, zo veel zijn er – kunnen de komende tijd in de weer gaan met het maken en ophangen van een bijenhotel. Zij kregen een doe-het-zelfhotel aangeboden bij gelegenheid van Nationale Zaaidag.

Het bijenhotel in bouwpakketvorm is aangeboden door het Schiedamse bedrijf ‘Bloom your message’. Het gaat om een pakket dat de kinderen zelf in elkaar kunnen zetten, aldus de drie ondernemers achter Bloom. “Het hotel is in samenwerking met de Bijenstichting ontwikkeld en is de ideale plek voor bijen om hun nest te bouwen.” Het cadeautje aan Schiedams jongste scholieren betekent ook de lancering van deze ‘air bee & bee’, een eigen ontwikkeling van het bedrijf, gevestigd in het voormalige ONS-gebouw in de Van Heekstraat.

Bij het hotel kregen de kinderen van de 38 Schiedamse kleuterklassen bloeipapier om te planten in hun tuin of op hun balkon. Dit papier bevat zaden voor bij-vriendelijke bloemen en kan in de aarde worden geplant. “Daarmee helpen we de bijen door overal in de stad meer bij-vriendelijke bloemen te laten bloeien”, aldus Bloom, dat als ander producten de wenskaarten en ander drukwerk op bloeipapier heeft en ook plantbare bloeipotloden.

Bijen zijn van essentieel belang voor het behoud van de natuur en de bestuiving van gewassen en fruitbomen. “We zijn blij dat zoveel scholen hier aandacht aan geven.” Een bijenhotel geeft wilde bijen en andere insecten een aangenaam plekje om hun nest te maken.

Het eerste hotel werd gisteren door Sjoerd van Dijk van Bloom overhandigd aan de kleuters van Het Windas.


Gerelateerd