Schiedamse potentiële 'Appeltjes' kunnen nog stemmen gebruiken

14-01-2018 Gezond Redactie

SCHIEDAM - De Schiedamse kandidaten voor de Appeltjes van Oranje doen het goed, maar kunnen nog de stem van het publiek gebruiken.

Rond half zeven op zondagavond, drie dagen en vijfeneenhalf uur voor het sluiten van de stemming, staat de Yets Foundation op 1066 stemmen. I've Got the #Power heeft
559 stemmen achter zich weten te krijgen. Daarmee bivakkeren zij in de kopgroep, maar initiatieven als Buddy to Buddy (1491) en De Broekriem (1571) zijn al succesvoller geweest in hun campagne - of aantrekkelijker voor de 'neutrale' stemmer.

De stemmen vanuit het land vormen een onderdeel van het proces om te komen tot de drie winnaars van de 'Appeltjes'. De stemmen worden vertaald in een score, die wordt opgeteld bij de punten die de projecten krijgen voor hun presentatie op de finaledag (25 januari). De vier projecten met de meeste stemmen gaan sowieso mee naar de laatste tien kandidaten. Het bestuur van het Oranje Fonds zal uiteindelijk in april uit die tien nominaties de drie Appeltjes kiezen.

Zie ook dit en dit artikel, over Yets en I've Got the #Power.

Stemmen kan hier op I've Got the #Power en hier op Yets Foundation.Gerelateerd