Schrijven in strijd tegen kindermishandeling

15-01-2018 Gezond Redactie

Imane Es-Sannouni, Aaliya taq Tengku en Meinske van Eijsden ontvingen hun prijzen uit handen van Adalgizia Delgado en Mario Stam; foto: gemeente Schiedam .

SCHIEDAM - De schrijfwedstrijd tijdens de Week tegen Kindermishandeling is gewonnen door Imane Es-Sannouni, Aaliya taq Tengku en Meinske van Eijsden. De drie scholieren  ontvingen hun prijzen afgelopen vrijdag uit handen van Adalgizia Delgado van Benefits for Kids en onderwijswethouder Mario Stam.
 
De schrijfwedstrijd werd in november gehouden; meer dan honderd leerlingen van de basisscholen Ababil en De Singel mee. De opdracht was om een verhaal te schrijven over het thema ‘Wie is mijn held?’.

De wedstrijd was onderdeel van de Week tegen Kindermishandeling. Met de wedstrijd wilden de organisatoren duidelijk maken dat het belangrijk is dat er in kinderlevens volwassenen zijn die in vertrouwen zijn te nemen. Als er thuis iets niet klopt. Of als het kind zich zorgen maakt om een vriend of vriendin, een klas- of teamgenoot, In Nederland groeien volgens de experts bijna 119.000 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Slachtoffers van mishandeling of verwaarlozing kunnen vaak één persoon aanwijzen die voor hen de cirkel van geweld wist te doorbreken.

Imane Es-Sannouni won met haar verhaal een boek en filmkaartjes voor de hele klas, geschonken door Wenneker Cinema. De winnares droeg haar verhaal voor tijdens de uitreiking in de raadszaal. De twee andere prijswinnende schrijfsters-in-de-dop kregen allebei een boek.Gerelateerd