Scouts ontdekken wetenschap bij Nemo

13-02-2017 Gezond Redactie

Foto: scouting

SCHIEDAM - De scouts van verschillende groepen uit de Waterregio beleefden zaterdag een echte dag van technologie en wetenschap in Nemo in Amsterdam.

De welpen, kinderen van zeven tot en met elf jaar, waren van in totaal elf hordes en speltakken van de scoutinggroepen BvH, Tono, Allart van Heemstede, Marnix van Sint Aldegonde, Paulus en Karel Doorman en van de Zeeverkennersgroep de Geuzen. Ze beleefden vooral hoe bijzonder alledaagse dingen zijn, zo vertelde een van de begeleiders.

De scouts vertrokken zaterdag met de touringcar vanuit Maassluis en met de trein vanaf Schiedam-Centrum. In Amsterdam werden ze verwelkomd door het Vlog Team van Scouting Nederland; daarna ging het naar Nemo Science Museum. In drie uur tijd werd daar op speelse wijze kennisgemaakt met een wereld vol wetenschap en technologie door het deelnemen aan experimenten, proefjes en demonstraties en het bezoeken van de tentoonstellingen. De kinderen reageerden dat de dag ontzettend leuk was en dat ze thuis nu ook dingen willen gaan onderzoeken.

Scouting regio-activiteiten brengen de kinderen in contact met leeftijdsgenoten buiten hun eigen groep. Zo leren ze samenwerken, ook met kinderen die ze nog niet kennen, aldus de organisatie. "Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling, terwijl ze tegelijkertijd heel veel plezier maken."Gerelateerd