Scouts vliegen 'over'

21-09-2020 Gezond Redactie

Foto's: Scouting Tono-groep


SCHIEDAM - De scouts van de Scouting Tono-groep vierden zaterdag een oude traditie: het overvliegen. Hierbij gaan de oudste kinderen van elke leeftijdsgroep feestelijk over naar de volgende leeftijdsgroep.

Bij de welpen was er één meisje dat symbolisch haar welpentijd achter zich liet. Bij de iets oudere scouts gingen drie meiden en een jongen naar de explorers.

Dat werd de kinderen niet makkelijk gemaakt: voor de welp van elf jaar en de scouts van ieder vijftien, was er een hindernisparcours uitgezet. Dat eindigde met het beklimmen, via een soort glijbaan, van het gebouw. Hierdoor kwamen de tieners uit bij het lokaal van de volgende leeftijdsgroep. Aangemoedigd door de andere scouts lukte het de vijf overvliegers uiteindelijk toch.

De Tono-groep werkt aan de voorbereiding van het Kids Powerrr Event op 5 oktober. Hier kan ieder kind uit Schiedam of Vlaardingen kennismaken met de scouting. Op het evenenement wordt flink uitdagend uitgepakt, met het oversteken van water oversteken met een touwbrug, zo hoog mogelijk klimmen op een stapel kratten, eigen eten klaarmaken op een houtvuur en het klimmen over een hindernisbaan.

Bekijk de foto's


Gerelateerd