Slechte week voor Corona in Schiedam

21-03-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Het RIVM meldt vandaag 48 nieuwe postieve tests op Corona onder Schiedammers. Dat zijn er drie minder dan gisteren.

Maar de besmettingen van vandaag schroeven het weekgemiddelde wel verder op: in de afgelopen zeven dagen raakten in Schiedam 278 mensen bewezen geïnfecteerd met het virus, bijna veertig per dag.

Nog niet eerder was het aantal Schiedammers dat in een week besmet raakte dit jaar zo hoog. Gisteren en eergisteren werden ook al records gebroken, met 241 en 269. Voor de hausse van afgelopen week lag het hoogste weektotaal dit jaar op 184, op 2 januari.

De laatste keer dat het aantal van 278 geregistreerde infecties in zeven dagen werd bereikt was op 3 december, toen dat aantal op 285 uitkwam. Het hoogste weektotaal aan besmette Schiedammers werd gemeten op 2 en 3 november, toen dat er zelfs twee keer zo veel waren als nu: 576.

Er worden vandaag in Schiedam geen overledenen of ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van Corona.

In heel Nederland meldt het RIVM vandaag 7025 nieuw vastgestelde besmettingen. Dat zijn er 5,5 honderd minder dan gisteren. Er werden 194 mensen in het ziekenhuis opgenomen, ruim zeventig minder dan gisteren. Naar de IC moesten 31 mensen, terwijl dat er gisteren nog 54 waren. Er overleden vijftien mensen aan de gevolgen van een Coronabesmetting, drie minder dan gisteren.Gerelateerd