Slechts drie nieuwe besmettingen Corona in Schiedam

31-05-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het lijkt nog beter dan goed te gaan in Schiedam: nog maar drie stadgenoten legden volgens de statistieken van het RIVM afgelopen 24 uur een positieve Coronatest af. Dat is een absoluut laagterecord dit kalenderjaar, op die ene flinke sneeuwdag in februari na.

Het gemiddeld aantal nieuwe virusinfecties in Schiedam is nu over afgelopen week gezakt naar minder dan tien per dag.

Ook in Nederland loopt het aantal besmettingen nu dag op dag terug. Vandaag worden er 2135 positieve Coronatests gemeld, gisteren 2785, eergisteren 3438.

In het ziekenhuis werden volgens de melding van vandaag toch nog 55 mensen opgenomen voor behandeling van hun Coronaklachten. Maar dat waren er wel weer twintig minder dan gisteren, 38 minder dan eergisteren. In heel Nederland was IC-zorg nodig voor tien nieuwe patiënten, volgens de cijfers van vandaag. Gisteren gold dat voor veertien mensen, eergisteren voor zeventien.

Het overlijden valt te betreuren van twee mensen in heel Nederland die gestorven zijn aan Corona. Gisteren waren dit zes mensen. In totaal is het aantal dodelijke slachtoffers van het virus in ons land volgens de officële statistiek opgelopen naar 17.623.Gerelateerd