Staatssecretaris naar Frankeland voor zorgcampagne

29-10-2015 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Staatssecretaris Martin van Rijn bezoekt maandag Frankeland. Hij geeft in het zorgcentrum het formele startsein voor een onderdeel van de campagne 'Waardigheid & Trots'.

Die campagne heeft tot doel om verpleeghuiszorg te vernieuwen en verbeteren. 'Waardigheid & Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen’ is een project van de organisaties NPCF, LOC, V&VN, Verenso, ActiZ, BTN, IGZ, Zorgverzekeraars Nederland en het Zorginstituut Nederland, samenwerkend in de taskforce Verpleeghuizen. Eén van de onderdelen uit het plan is het geven van ruimte aan verpleeghuislocaties die willen vernieuwen en de ambitie hebben een zogenaamde 'best practice' te worden.

Aanstaande maandag starten de staatssecretaris en partners dit programmaonderdeel van ‘Waardigheid & Trots’. Tijdens de bijeenkomst gaat Van Rijn in gesprek met de zorgaanbieders over hoe de kwaliteit van verpleeghuiszorg verbeterd kan worden en de administratieve lasten verminderd. Tevens lichten twee programmadeelnemers - Frankeland en De Leyhoeve - hun praktijkvoorbeeld toe.

Aan hen zal de staatssecretaris symbolisch de brieven uitreiken waarin staat welke organisaties participeren in het programma en welke regelruimte daarbij wordt geboden. In totaal gaan honderdvijftig zorgaanbieders met zevenhonderd locaties aan de slag om verpleeghuiszorg te verbeteren.

en hoe alle veranderingen uitwerken en welke initiatieven ontstaan in de nieuwe praktijk, bezoekt staatssecretaris Van Rijn tot eind 2015 allerlei betrokkenen uit de zorg. Van cliënten tot mantelzorgers en van zorgprofessionals tot bestuurders. Maandag 2 november bezoekt staatssecretaris Van Rijn verpleeghuis Frankeland in Schiedam om het officiële startsein te geven voor een onderdeel van het programma ‘Waardigheid & Trots’.Over ‘Waardigheid & Trots’Op 10 februari 2015 heeft Van Rijn het plan 'Waardigheid & Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen’ gepresenteerd. De NPCF, LOC, V&VN, Verenso, ActiZ, BTN, IGZ, Zorgverzekeraars Nederland en het Zorginstituut Nederland in de Taskforce Verpleeghuizen voeren het plan samen uit. Eén van de onderdelen uit het plan is het geven van ruimte aan verpleeghuislocaties die willen vernieuwen en de ambitie hebben een best practice te worden.Aanstaande maandag starten de staatssecretaris en partners dit programmaonderdeel van ‘Waardigheid & Trots’. Tijdens de bijeenkomst gaat Van Rijnin gesprek met de zorgaanbieders over hoe de kwaliteit van verpleeghuiszorg verbeterd kan worden en de administratieve lasten verminderd. Tevens lichten twee programmadeelnemers - Frankeland en De Leyhoeve - hun praktijkvoorbeeld toe (zie bijlage). Afsluitend reikt de staatssecretaris symbolisch de brieven uit aan de 2 presenterende zorgaanbieders waarin staat welke organisaties participeren in het programma en welke regelruimte daarbij wordt geboden. In totaal gaan 150 zorgaanbieders met 700 locaties aan de slag om verpleeghuiszorg te verbeteren.Programma15.30 – 17.00 uur
 

Ontvangst

 

Welkom door verpleeghuis en zorgcentrum Frankeland

 

Vraaggesprek met Staatssecretaris Van Rijn

 

Praktijkvoorbeelden uit Waardigheid & Trots: Frankeland en De Leyhoeve

 

Vraaggesprek met IGZ en ZN over hun verwachtingen en betrokkenheid

 

In gesprek met de zaal

 

Overhandiging brieven door Staatssecretaris aan zorgaanbieders

 

Mogelijkheid tot stellen van vragen aan Van Rijn en zorgaanbieders

NPCF, LOC, V&VN, Verenso, Actiz, BTN, ZN, IGZ en het Zorginstituut Nederland zijn tevens aanwezig. Kijk hier voor meer informatie over het programma ‘Waardigheid & Trots’.Graag nodigen wij u of iemand van uw redactie uit om hierbij aanwezig te zijn.Praktische informatieDatum en tijd:         Maandag 2 november 2015 van 15.30 tot 17.00 uurLocatie:                  Frankeland, Sint Liduinastraat 10, Schiedam

Bijlagen

Bijlage – Praktijkvoorbeelden Frankeland en Leyhoeve.pdf

168 KB pdf

 

Aanmelden en informatieU kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst bij Marloes Bloemert via denieuwepraktijk@hvdm.nl of 070 354 9000.

Wilt u geen e-mail meer van ons ontvangen, klik hier om uit te schrijven.

 Gerelateerd