Stabilisatie Schiedamse Corona-besmettingen

30-03-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Tsja, wat valt er nog over te zeggen: 43 positieve Coronatests hebben Schiedammers in de afgelopen meetdag afgelegd. Weer iets meer dan gisteren, iets minder dan de dagen ervoor.

Daarmee daalt het aantal besmettingen in de afgelopen zeven dagen iets, naar 332 Coronainfecties in Schiedam (418 per 100.000 inwoners). Eerder deze week werd nog gepiekt op een hoogste aantal positieve tests sinds 8 november.

Er werden in de afgelopen 24 uur geen Schiedammers vanwege Corona opgenomen in het ziekenhuis. Evenmin stierf er een stadgenoot sinds de vorige melding van de RIVM.

In heel Nederland komt het aantal besmettingen vandaag uit op 5909, ruim negenhonderd minder dan gisteren en zestienhonderd minder dan eergisteren. Zaterdag werden 8868 positieve tests in Nederland gemeld.

Er werden 293 mensen in het ziekenhuis opgenomen, dik honderd meer dan gisteren gemeld (hier kan sprake zijn van een weekendeffect in de verwerking). Meer patiënten moesten ook naar de Intensive Care: vijftig, tegen 36 gisteren.

Er werden in de afgelopen 24 uur 36 mensen gemeld die overleden aan de gevolgen van Corona, terwijl dat er gisteren tien waren. In Nederland zijn nu 16.509 mensen met Corona gestorven.Gerelateerd