Stella Buter is mooiste 50-plusser

20-09-2017 Gezond Redactie

Foto: Plus Producties

UTRECHT - Stella Buter is de 'mooiste 50-plusser' van Nederland.

Sinds gisteren mag de 61-jarige Schiedamse op haar strepen gaan staan als het op schoonheid aankomt. In een verkiezing uit 637 mensen kwam zij als mooiste uit de bus.

Op de 50-Plusbeurs in Utrecht werd zij in het zonnetje gezet na haar winst in de miss-verkiezing. De titel die zij mag voeren het officieel in goed Nederlands: Miss Silver Model.

Met de verkiezing komen rechten en plichten. Zo zal Buter als ambassadeur meewerken aan campagnes en komt ze in het bestand van een modellenbureau.

Buter had zichzelf aangemeld via Plus Magazine. "Ik heb mezelf dit jaar een aantal doelen gesteld, waarvan er eentje was om wat vaker uit m'n comfortzone te komen." De verkiezing leek Buter zowel leuk als ongemakkelijk tegelijk.

De finale ging tussen zes kandidaten. Er bleek weinig animo onder de mannen: er waren slechts negentien mannelijke deelnemers.

In het dagelijks leven is Buter maatschappelijk werker in het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Ze helpt medewerkers met privéproblemen en geeft hen begeleiding in het omgaan met werkdruk. Ook geeft ze workshops over het voorkomen van verzuim op de werkvloer.