Steun uit onverw/dachte hoek voor behoud kraam in Schiedam

12-05-2016 Gezond Redactie

ROTTERDAM / SCHIEDAM - Steun voor de strijd voor het behoud van de kraamzorg in het Franciscus Vlietland, uit onverwachte en onverdachte hoek. De PvdA in de Rotterdamse raad is het eens met de kritiek dat de verhuizing naar Rotterdam 'grote risico's' met zijn meebrengt.

Raadslid Fatima Talbi: “De PvdA Rotterdam vindt het besluit van het Sint Franciscus Gasthuis & Vlietland om de kraamafdeling in het Vlietlandziekenhuis te sluiten, onverantwoord. Dit brengt grote risico’s met zich mee voor vrouwen die op het punt staan te bevallen. Iedereen heeft recht op goede zorg in de buurt en als het gaat om vrouwen die op het punt staan te bevallen, telt elke minuut.” Zij stelt dan ook de voorgenomen verhuizing 'onverantwoord en onbegrijpelijk te vinden' en wil 'met collega’s uit de omringende steden, strijden tegen deze sluiting'.

“Geen enkele vrouw die op het punt staat te bevallen, mag het risico lopen op een bermbevalling en door de sluiting van de volledige kraamafdeling in het Vlietland is de kans erg groot dat deze vrouwen te laat de zorg kunnen krijgen dat ze verdienen”, aldus Talbi. “Het is te belachelijk voor woorden dat dit ziekenhuis commercie voor goede zorg plaatst."  Talbi stelt haar hoop in de raad van toezicht van het ziekenhuis, die op 24 mei bij elkaar komt om een besluit over het voornemen van de raad van bestuur te nemen. "Wij hopen dat zij goede zorg net zo belangrijk vinden als wij en tegen dit voorstel stemmen”, aldus Talbi.Gerelateerd