Tasche nieuw in ziekenhuisleiding

05-07-2017 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Marjolein Tasche wordt benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Vanaf 1 oktober zet zij zich met Karen Kruijthof en Mark Janssen in als leiding van het ziekenhuis. Tasche is momenteel directievoorzitter van het Hagaziekenhuis in Den Haag en lid van de raad van bestuur van de Reinier-Hagagroep.

Verder vervult Tasche verschillende functies in besturen als dat van de stichting Transmurale Zorg Haaglanden en van de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen. Tevens is zij lid van de raad van toezicht van St. Jacobouderenzorg in Haarlem. Tasche is arts, gepromoveerd op het onderwerp Longziekten bij kinderen.

Na haar opleiding tot fysiotherapeut en huisarts heeft Marjolein Tasche veel bestuurlijke ervaring opgedaan, onder meer bij de fusie van het Leyenburg-, Rode Kruis- en Juliana Kinderziekenhuis tot Hagaziekenhuis. Ook speelde zij een rol in de daarop volgende fusie tot Reinier Hagagroep. "Deze ervaring zal haar zeker helpen om de verdere fusie en concentratie van zorg in Franciscus Gasthuis & Vlietland te vervolmaken", aldus het bericht van het ziekenhuis.

Harro Knijff, voorzitter van de raad van toezicht van het Franciscus Gasthuis & Vlietland stelt veel vertrouwen te hebben in Tasche. "Wij zijn zeer positief over haar betrokkenheid bij de zorg én bij de bestuurlijke organisatie. De raad van toezicht heeft alle vertrouwen dat deze betrokkenheid gaat zorgen voor grote stappen in de verdere fusie van het ziekenhuis en de vorming van ons ziekenhuis gericht op de toekomst."Gerelateerd