Te vroeg gejuicht

20-12-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Niet voor het eerst geldt: te vroeg gejuicht. Gisteren daalde het aantal Schiedammers waarvan een positieve Coronatest werd gemeld tot 26. Vandaag registreert het RIVM er 47, en zijn we dus weer terug bij af.

Eergisteren werden er immers nog 46 besmettingen gemeld, de dag daarvoor vijftig. Van een structurele vermindering van het aantal geïnfecteerde Schiedammers, bijvoorbeeld als gevolg van de lockdown, is nog geen sprake.

Goed bericht bij slecht nieuws: er zijn geen overledenen en net zo min ziekenhuisopnames onder de Schiedammers te melden.

Ook landelijk geen goed nieuws: het aantal infecties groeide fors verder door, naar meer dan dertienduizend. Dat zijn er bijna achthonderd meer dan de 12.282 van gisteren. De aantallen liggen al de hele week op een hoog niveau, vergeleken met eerder in de tweede Coronagolf. .

De laatste 24 uur werden landelijk 218 mensen opgenomen in het ziekenhuis, 72 minder dan gisteren. Op de Intensive Care belandden 36 mensen, negen minder dan er gisteren voor behandeling op de IC werden opgenomen.

Afgelopen dag werd het overlijden van 32 Nederlanders aan de gevolgen van een besmetting met Corona vastgelegd. Gisteren waren dat er 56, eergisteren 85. Het totaal aantal overlijdensgevallen ten gevolge van het Coronavirus ligt in Nederland nu op 10.491.Gerelateerd