Tendens Coronabesmettingen Schiedam dalend

02-10-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het aantal nieuwe vastgestelde Coronabesmettingen in Schiedam komt vandaag uit op 22, zo meldt het RIVM. Daarmee houdt de dalende trend van de afgelopen dagen aan.

Gisteren werden er 25 nieuwe besmettingen gemeld, de dagen ervoor dertig en 37. Het weektotaal per honderdduizend inwoners komt uit op 220, iets hoger dan de 215 van gisteren.

Schiedam staat daarmee veertiende op het lijstje met gemeenten met relatief de meeste besmettingen. Gisteren kwam de stad uit op plek twaalf. Opmerkelijk het aantal besmettingen op het eiland en de gemeente Vlietland: 336 per 100.000 over de afgelopen week, waarbij dient te worden opgemerkt dat het eiland nog geen twaalfhonderd inwoners telt.

Koploper op die lijst is de Brabantse gemeente Reusel-De Mierde, onder Tilbrug, waar de relatieve toename in de afgelopen zeven dagen is gestegen naar 513/100.000.

Landelijk komt het aantal positieve Coronatests opnieuw hoger uit dan ooit: 3825 mensen hebben bewezen Covid-19 opgelopen. Verder worden er vandaag in het land twaalf nieuwe patiënten op de Intensive Cares gemeld, en negen sterfgevallen als gevolg van Corona. Geen van deze gevallen heeft betrekking op Schiedammers.Gerelateerd