Terugloop aantal Coronabesmettingen in Schiedam minder gunstig

17-06-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – De forse terugloop van het aantal mensen besmet met het Coronavirus, verloopt in Schiedam minder voorspoedig dan in andere gemeenten.

In de afgelopen maand kwamen er 29 besmettingen in de stad bij, een groei van 13,5 procent ten opzichte van 16 mei.

In heel Nederland groeide het aantal geregistreerde Coronabesmettingen van 43.870 naar 49.087, een groei van 11,9 procent ten opzichte van half mei.

Schiedam doet het beter dan Rotterdam, waar tussen half mei en half juni 347 nieuwe besmettingen werden vastgesteld, een groei van 15,6 procent naar nu 2576 mensen. Vlaardingen zat precies op het nationaal gemiddelde, Maassluis doet het aanzienlijk beter met een stijging van 8,6 procent.

Als gekeken wordt naar het totaal aantal mensen dat met Corona is besmet en waarvan dat officieel is vastgesteld, is het beeld anders. Dan doet Schiedam het nog altijd beter dan Vlaardingen. Op de totale bevolking is het aantal Schiedammers dat het virus heeft opgedaan 0,31 procent. In Vlaardingen is dat 0,38 procent. Maassluis blijft het in alle opzichten goed doen, met niet meer dan 0,19 procent van de bevolking die met het virus is besmet.

In Rotterdam ligt het cijfer op 0,4 procent, over heel Nederland 0,28 procent. Het aantal besmette Rotterdammers is dus ruim veertig procent groter, relatief, dan het aantal Nederlanders dat Corona opdeed. Voor Schiedam is dat elf procent.

Uiteraard is het zo dat het aantal besmettingen met Corona daalt. Sinds op 15 maart de eerste Schiedammer met het virus werd vastgesteld, groeide het aantal besmette stadgenoten in twee maanden tijd naar 215. Afgelopen maand kwamen er daar dus maar 29 bij.

 Gerelateerd