Testcentrum Fokkerstraat morgen eerder open

09-02-2021 Gezond Redactie

Foto: Paul Meuldijk


SCHIEDAM - De teststraat van de GGD Rotterdam-Rijnmond aan de Schiedamse Fokkerstraat is morgen open. Dat meldt de GGD.

De afgelopen dagen was er de nodige onduidelijkheid over het al dan niet geopend zijn van de testlocatie aan de Fokkerstraat. Zaterdag maakte de GGD bekend dat vanwege de winterse omstandigheden op zondag en maandag in Schiedam niet getest zou worden. Zondag kwam het bericht dat Schiedam maandag weer openging. Op maandag bleken de omstandigheden ter plekke dusdanig dat werd besloten de testlocatie niet te openen.

Nu stelt de GGD de komende dagen, tot en met aankomend weekend, alleen de locaties Schiedam, vliegveld en Middelharnis te openen voor Coronatests. Op het vliegveld wordt ook gevaccineerd. "We vervroegen de openingstijden van alle locaties naar tien uur." Het testcentrum aan de Fokkerstraat was vandaag ook weer geopend; vanaf elf uur werd er getest.

Op vrijdag besluit de GGD of en welke locaties volgende week opengaan. Het gaat dan om de locaties Topsportcentrum in Rotterdam-Zuid, Kralingse Zoom, Koperstraat (bij het Alexandrium) en Zuidland. Ook de bussen waarmee mobiele teststraten worden aangeboden, rijden niet.

De GGD kan locaties sluiten omdat de vraag naar Coronatests momenteel minder is dan voorheen. "De testlocaties die nu open zijn bieden voldoende ruimte voor de mensen die een afspraak willen maken", aldus de GGD.Gerelateerd