Tono-groep haalt geld op bij AH-klanten

19-06-2017 Gezond Redactie

Foto's: Tono-groep

SCHIEDAM -  De padvinders van de Tono-groep verkochten zaterdag zelfgeknoopte armbandjes in de AH-vestiging in de Hof van Spaland. Ook hielden de welpen - want het waren de jonge scouts van zo'n jaar of acht tot tien die zich inzetten - een collecte onder de winkelende Schiedammers.

Op 18 mei brandde het groepshuis van de Scouting Tono-groep in Schiedam-Groenoord af. De Albert Heijn-winkel bood daarna aan de groep te ondersteunen. “Het afbranden van ons gebouw na brandstichting was natuurlijk een enorme schok”, zo vertelt Richard Spruit, voorzitter van de scoutinggroep. “Al direct daarna vroegen ook de kinderen zelf of ze wat konden doen om te helpen. Toen de AH in het Hof van Spaland aanbod om de Scouting Tono-groep te adopteren was de combinatie snel gemaakt."

Vorige week hielden de scouts, de meisjes en jongens van elf tot veertien jaar, al een collecte. Deze week kochten veel AH-klanten van de welpen een armbandje of sleutelhanger. Of zij doneerden een klein bedrag. Als eerste deed de assistent manager van het AH-filiaal dat. Daarna mochten de welpen achter de kassa’s collecteren. Daarbij was het zaak niet te opdringerig te worden, aldus Spruit, 'want de meisjes en jongens waren een enkele keer wel eens wat erg enthousiast'.

"We hebben na de brandstichting heel veel hulp aangeboden gekregen en dat hebben we op dit moment bijzonder hard nodig", aldus Spruit. "Het is heel fijn om te weten dat Schiedam zo met ons meeleeft.” De Tono-groep mag ook de inhoud van de box waar klanten hun emballagebonnen in kunnen stoppen, deze maand tot de zijne rekenen. Aanstaande zaterdag zullen de oudere leden collecteren en armbandjes en sleutelhangers verkopen.

De Scouting Tono-groep houdt momenteel hun opkomsten vanuit het pand naast hun uitgebrande gebouw. “Ja hoor, alle kinderen zijn nog elke zaterdag van harte welkom, maar nu een deur verder, vanaf de Sweelincksingel 5 in plaats vanaf Sweelincksingel 3”, aldus Spruit Een gevormde commissie bekijkt momenteel alle opties voor de toekomst.Gerelateerd