Triest maar waar: weer te vroeg gejuicht

29-12-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Wederom is het: te vroeg gejuicht. Na de negen nieuwe Corona-infecties die het RIVM gisteren meldde, gaat het vandaag om 32 nieuwe registraties van positieve tests. Daarmee is Schiedam terug bij af.

En wat erger is: vandaag is er ook het overlijden te melden van een Schiedammer als gevolg van de virusinfectie, plus een ziekenhuisopname voor behandeling van de gevolgen van een Coronabesmetting.

Gisteren en de voorgaande dagen leek de ontwikkeling nog de goede richting op te gaan, zie ook dit artikel. Mogelijk dat de afgelopen dag de nodige administratieve achterstand in de verwerking van gegevens na het kerstweekend is ingehaald.

Dat zou ook de gang van zaken in heel Nederland verklaren. In vastgestelde besmettingen is het verschil hier tussen gisteren en vandaag niet zo groot: ongeveer honderd besmettingen. Vandaag meldt het RIVM een aantal van 7.561 positieve tests.

Maar de laatste 24 uur werden 430 mensen opgenomen in het ziekenhuis, fors meer dan de 273 van gisteren, die er weer meer waren dan eergisteren.

Het aantal mensen dat naar de IC moest voor behandeling ligt vandaag op 72 mensen, tegen gisteren 54. 

Verder wordt het overlijden gemeld als gevolg van Corona van maar liefst 171 mensen, terwijl dat er bijvoorbeeld gisteren 44 waren. Het totaal aantal overlijdensgevallen ten gevolge van een bewezen Coronabesmetting ligt daarmee in Nederland nu op 11.212.Gerelateerd