Twee Schiedammers met Corona in ziekenhuis

22-07-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Twee Schiedammers met Corona zijn opgenomen in het ziekenhuis. Dit blijkt uit de nieuwe statistieken van het RIVM vandaag. Ruim een maand geleden werd voor het laatst een stadgenoot met het virus in het ziekenhuis behandeld.

Het aantal nieuwe besmettingen in de stad vlakt af: vandaag worden er achttien gemeld, flink minder dan in de afgelopen dagen. Het aantal nieuwe infecties in Schiedam in de afgelopen week komt vandaag uit op 234, tegen 250 gisteren.

De 234 besmettingen in de afgelopen week in Schiedam staan gelijk aan 295 infecties per 100.000 inwoners. In Vlaardingen ligt dit cijfer vandaag op 242, in Delft op 450 en in Rotterdam op 582 (dalend van 638 gisteren).

In heel Nederland vertoont de Coronagolf al enkele dagen een dalende tendens. Vandaag zijn er weer minder besmettingen te melden dan gisteren (6301 om 6945). In het weekend lagen de cijfers nog op tienduizend of meer geregistreerde infecties per dag.

Er werden in Nederland afgelopen 24 uur 61 mensen met Corona in het ziekenhuis opgenomen, vier minder dan de voorgaande dag. Elf mensen moesten naar een van de IC's, twee minder dan gisteren. Het aantal Coronapatienten dat op de Nederlandse Intensive Care-afdelingen behandeld wordt, steeg met een naar 107. Net als gisteren werden er vandaag drie overlijdens van Coronapatiënten gemeld.Gerelateerd