Categorieën

Service

Ventura begint met rolstoelhandbal

Ventura begint met rolstoelhandbal
Sport

Ventura begint met rolstoelhandbal

  • Redactie
  • 29-03-2017
  • Sport
Ventura begint met rolstoelhandbal

Rolstoelhandbal bij Quintus in het Westland; foto's: Quintus

SCHIEDAM - Ventura gaat beginnen met rolstoelhandel. De vereniging, sinds de opening actief op sportpark Willem-Alexander, wil zo snel mogelijk een team opzetten van mensen met een fysieke beperking. Vrijdagavond is er op het thuishonk een clinic

Ventura kondigde eerder aan zich meer maatschappelijk te willen profileren. Het rolstoelhandel is daar een voorbeeld van. "Ook hier geldt het credo: eruit halen wat erin zit", aldus de aankondiging. Ventura ziet in het nieuwe initiatief een 'groots en maatschappelijk avontuur'.

Voor het spelen in het rolstoelteam is Ventura op zoek naar zowel volwassenen als kinderen, om samen te genieten van handbal. Samen met de Dirk Kuyt Foundation zal de clinic vrijdag worden gehouden, met demonstratiewedstrijden. De selectieteams van Ventura zullen in rolstoelen plaatsnemen om het op te nemen tegen doorgewinterde rolstoelhandballers. Daaronder het Nederlands team, dat in november Europees kampioen werd. Op de avond mag ieder die het wil proberen zich wagen aan rolstoelhandbal.