Vertrouwen in milieubewustzijn Schiedammers

30-11-2015 Gezond Redactie

Foto: Groen Links Schiedam


SCHIEDAM - Schiedammers dragen massaal hun steentje bij aan een beter milieu. Tot die conclusie komt Groen Links Schiedam na een rondvraag in de stad.

Inwoners van de stad geven massaal aan werk te maken van het besparen van energie en het recyclen van afval en spullen. Ook gaan veel Schiedammers bewust om met hun consumptie van vlees en andere levensmiddelen en maken ze voor een reis een bewuste afweging tussen trein, auto en openbaar vervoer. In mindere mate zijn er ook Schiedammers die actief investeren in groene (energie)projecten.

Vrijdag stonden volksvertegenwoordigers, bestuurders en andere actieve Groen Links-ers bij de ingang van Winterland op het Stadserf om Schiedammers te vragen wat ze zelf kunnen en willen doen om het klimaat in de stad en de regio te verbeteren. Passanten die wilden vulden een ‘mijn klimaatmoment’ formulier in; velen van hen gingen ook op de foto voor een kunstwerk dat voor de gelegenheid was gemaakt door Eva Hamers. Daarop een skyline van een groen Schiedam dat geleidelijk overgaat in een grijs en grauw Schiedam,

Aanleiding voor de actie van Groen Links Schiedam is de klimaatconferentie in Parijs. “Daar kan geschiedenis geschreven worden met een akkoord dat – voor het eerst in meer dan twintig jaar van VN-onderhandelingen – alle landen ter wereld bindt aan de strijd tegen klimaatverandering”, aldus fractievoorzitter Jeroen Ooijevaar. Omdat een beter milieu bij jezelf begint, vroeg GroenLinks Schiedam aan de inwoners van de stad wat zij gaan doen voor een beter klimaat.

“Bij de 21e klimaatconferentie in Parijs moeten harde afspraken worden gemaakt om de verdere vervuiling en opwarming van de aarde een halt toe te roepen. Dit vraagt om daadkracht en durf van de daar aanwezige bestuurders. Met vreugde stelt GroenLinks Schiedam vast dat als deze bestuurders dezelfde instelling hebben als de Schiedammers die zich vrijdag uitspraken, het wel goed gaat komen met het klimaat.” Was getekend, Jeroen Ooijevaar.