Vier Schiedammers brengen op alp veel geld bij elkaar

10-06-2019 Gezond Redactie


BOURG D'OISANS – Vier Schiedammers hebben bijgedragen aan een enorm bedrag dat door de Rotterdam Fund Raisers bij elkaar is gehaald met – als excuus – het beklimmen van Alpe d'Huez.

Donderdag werd Alpe d'HuZes verreden, zoals altijd op de eerste donderdag van juni. Vanaf 2006 zamelde dit initiatief ruim 162 miljoen euro in voor de strijd tegen kanker: voor medisch onderzoek en voor verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Dit jaar kwam het opgehaalde bedrag uit op 11,8 miljoen euro, bij elkaar gefietst door zo'n 4500 deelnemers.

Onder hen vier teams van Rotterdam Fund Racers, met in totaal 36 fietsers. Samen reden zij € 288.964,- bij elkaar. Dit bedrag gaat niet in zijn geheel naar de organisatie van Alpe d'HuZes, maar ook naar 'Maak Kanker Kansloos', Familiehuis Daniel den Hoed en Stichting Koppie-Au.

Sven van Krugten, met zijn veertien jaar de jongste deelnemer van de 36, kwam twee keer boven op Alpe d'Huez aan, in een toptijd. Zijn vader Erik trapte zich zelfs vier keer een weg naar de top in de Franse Alpen. Vader en zoon fietsten, zoals zij in een mini-docu op RTV Rijnmond vertelden, voor hun (o)ma die eind vorig jaar overleed, aan kanker.

Remco Nooteboom hield het midden tussen de Van Krugtens en wist drie keer de 21 haarspeldbochten van de berg te trotseren en boven te geraken. Richard Steffers was geblesseerd maar kwam toch ook drie keer op de fiets op de top aan. Alle drie de volwassenen deelnemers zijn ondernemers met een eigen zaak; zij vroegen velen van hun zakenrelaties om te sponsoren.

De teamleden van Rotterdam Fund Racers zijn in totaal 141 keer de beroemde berg bij Bourg d'Oisans opgefietst. De afgelopen tijd organiseerden zij ook bijzondere activiteiten om geld mee in te zamelen. Zo leverde een 'charity dinner' op 15 april bij Restaurant Joelia van Mario Ridder € 27.705,- op en was de opbrengst van de golfdag inclusief veiling bij Golf & Country Club Capelle aan den IJssel op woensdag 15 mei maar liefst zestigduizend euro.

De stichting Rotterdam Fund Racers is een initiatief van enkele vrienden en bevriende relaties uit het Rotterdamse bedrijfsleven, met als doel 'vanuit het hart van de samenleving iets terug te doen vóór de samenleving'. Norbert de Boer van Fundament Advies is een van de bestuursleden. Op zondag 30 juni organiseren de 'fund racers' een fietstocht (van zestig of negentig kilometer) voor zowel de recreatieve als de geoefende fietser door de Hoeksche Waard. Voormalig wereldkampioen en huidig Nederlands kampioen Chantal Blaak én voormalig Nederlands kampioen Maarten den Bakker begeleiden de fietsers.

Op de foto's (vlnr.) Nooteboom, S. van Krugten en E. van Krugten en op de andere Steffers

Bekijk de foto'sGerelateerd