Vier Schiedammers naar het ziekenhuis met Coronaklachten

05-12-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Het RIVM meldt vandaag 21 nieuwe besmettingen met Corona in Schiedam, één minder dan gisteren nog, terwijl dat aantal ook al laag was in vergelijking met voorgaande dagen. Maar het cijfer zegt niet zo veel.

De GGD Rotterdam-Rijnmond maakte bekend dat het sinds woensdag kampt met een achterstand in het verwerken van testen, afgelegd in Schiedam en Rotterdam-Zuid, met begrijpelijkerwijs daaronder ook de nodige mensen uit Schiedam. Het is maar zeer de vraag in hoeverre die achterstand is ingehaald en alle afgelegde tests zijn verwerkt. Zie dit artikel.

Zorgelijker is het aantal van vier Schiedammers dat de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis is opgenomen ter behandeling van hun klachten als gevolg van Corona.

Ook zorgelijk is het feit dat in heel Nederland vandaag weer meer besmettingen zijn gemeld dan gisteren: 6577 tegen gisteren 5935 en 5641 en 4992 op donderdag en woendag.  Er waren net zo veel ziekenhuisopnames als gisteren (189) en meer IC-opnames (31 om 28). Er overleden 39 mensen met Corona, terwijl er gisteren 58 sterfgevallen als gevolg van het virus werden gemeld.Gerelateerd