Vieringen vanuit Grote Kerk online te volgen

30-03-2020 Gezond Redactie

In de Grote Kerk is een kapel ingericht waarin ieder die wil even stil kan staan bij alles wat er tussen hemel en aarde is; foto: Grote Kerk


SCHIEDAM - De geloofsgemeenschap van de Grote of St.-Janskerk gaat elkaar ontmoeten via het internet. Vieringen zullen live op internet te volgen zijn.

De kerkelijke vieringen jzijn verboden; kerkgangers missen deze liturgische bijeenkomsten, juist in de Vastentijd, die tijd naar Pasen. Dat feest zelf is voor gelovigen het belangrijkste moment in het kerkelijk jaar..Daarom besloot de PKN-kerk tot het verzorgen van diensten zonder kerkgangers. VAn de gemeente Schiedam kreeg men toestemming, zo meldt de geloofsgemeenschap in een bericht.

Voorwaarde is de aanwezigheid van maximaal tien mensen. Vieringen in de kerk die op internet worden aangeboden om te volgen, zullen daarom 'in een minimale vorm en zonder publiek worden gehouden'. Een predikant, een lector, de organist en een enkele zanger, plus zij die de opname en uitzending verzorgen, zullen de enige aanwezigen zijn. 

De diensten zullen zowel live als achteraf te bekijken en te beluisteren zijn. Daarmee hoopt de PKN-gemeente in de Grote Kerk 'iedereen juist nu extra tot steun zijn en inspireren'. Dat gaat via de site I: https://pkngrotekerkschiedam.nl. Ook is daar een kalender te vinden met de details van de verschillende vieringen en andere activiteiten.Gerelateerd