Vijftig procent meer Schiedamse Corona-infecties bij GGD

08-07-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - In de teststraten van de GGD Rotterdam-Rijnmond wordt weer bij meer Schiedammers Corona vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers van de gezondheidsdienst.

Afgelopen week werd bij 22 Schiedammers in onder meer de teststraat in de Fokkerstraat, maar ook door GGD-medewerkers bij mensen thuis, een positieve test afgenomen. Dat zijn er ruim vijftig procent meer dan in de week ervoor, toen veertien infecties werden geconstateerd.

In de weken daarvoor werden respectievelijk zestien en negentien positieve tests afgenomen. Die cijfers bevestigen het beeld van het zeer succesvol terugdringen van het virus in de stad in juni. In week 22, die nog begon in mei, werd nog bij 62 Schiedammers een Corona-infectie vastgesteld. In vergelijking met de top vorig jaar oktober (439 besmette Schiedammers in een week) is het aantal Coronagevallen in de stad nog relatief beperkt.

In Rotterdam valt een nog grotere verslechtering van het beeld te zien. Daar werden afgelopen week 524 besmettingen vastgesteld door de GGD, tegen 258 de week ervoor. Dat betekent dus meer dan een verdubbeling (honderd procent meer) in een week tijd. In week 22 waren er in Rotterdam 796 besmettingen, aldus de GGD.

In Vlaardingen constateert de GGD opmerkelijk genoeg een ander beeld: daar werden afgelopen week 23 mensen positief getest, vergelijkbaar met de situatie in Schiedam. Maar in Vlaardingen daalt het aantal besmettingen juist nog hard, met bijna vijftig procent, want in de voorgaande week werden nog 43 infecties geconstateerd. De teruggang ging gepaard met meer tests bij Vlaardingers (554 om 511 de week ervoor).

Ook in Schiedam meer tests afgelopen week: 623 mensen lieten zich controleren, tegen 423 de week ervoor. Dat betekent dat afgelopen week 3,5 procent van de Schiedammers die zich lieten testen, besmet bleek. In de weken ervoor was dat 3,3, 3,9 en drie procent precies. In de week daarvoor, week 22, werd nog bij acht procent van de stadgenoten die zich bij de GGD lieten testen, Corona vastgesteld.

Buiten de GGD-teststraten werd nog één Coronageval vastgesteld en doorgegeven aan de gezondheidsdienst. Mogelijk gebeurde dat in het ziekenhuis of een andere instelling. 

Met één sterfgeval als gevolg van Corona was afgelopen week nog triest, maar weer iets minder dan de week ervoor, toen twee overledenen werden gemeld. In week 24 waren er overigens geen Coronadoden te betreuren. Dat waren er in week 20, half mei, nog vijftien.


Gerelateerd