Vliegveldomwonenden blij met respons op petitie

14-04-2017 Gezond Redactie

De wethouders Pex Langenberg (midden-links) van Rotterdam en Simon Fortuyn (links) van Lansingerland ontvangen de petitie samen met gedeputeerde Adri Bom (rechts)

ROTTERDAM - De Vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV) heeft de handtekeningen van 2.557 personen tegen uitbreiding van het Rotterdamse vliegveld aangeboden aan de voorzitter van de zogenaamde Bestuurlijke Regiegroep. Daarin zijn de provincie en gemeenten om het vliegveld vertegenwoordigd. Adri Bom, gedeputeerde bij de provincie Zuid Holland, nam de handtekeningen in ontvangst.

De BTV is eind vorig jaar een petitie gestart, waarbij mensen konden aangeven dat zij willen dat de politiek de omwonenden van Zestienhoven en het leefmilieu beschermen, en daarom de geluidsruimte van het vliegveld niet uitbreiden. Om zo geluidsoverlast, slaapverstoring, broeikasgassen en luchtverontreiniging te voorkomen. De bewonersorganisatie zegt 'verheugd' te zijn dat meer dan 2500 personen de petitie hebben ondertekend.

De organisatie laat fijntjes weten dat 'als reactie op de BTV-petitie' voorstanders van uitbreiding van het aantal vluchten ook een petitie begonnen. "Zij wilden aantonen dat de uitbreiding van RTHA (het Rotterdamse vliegveld -red.) niet mag en kan worden tegengehouden door enkele honderden bewoners." Maar die petitie werd door 1566 mensen ondertekend.

"Als we de resultaten van beide petities naast elkaar leggen en ons realiseren dat personen beide petities in exact dezelfde periode hebben kunnen ondertekenen en dat voor- en tegenstanders van uitbreiding allebei hun best hebben gedaan om beide petities te laten ondertekenen, dan blijkt dus dat er 63 procent meer tegenstanders zijn van uitbreiding RTHA, dan voorstanders."


Gerelateerd