Vlietland beperkt openstelling SEH

13-04-2017 Gezond Redactie

SCHIEDAM - De openingstijden van de Spoedeisende Hulp van het Franciscus Vlietland worden verder bekort. Per ingang van 1 mei gaat de 'eerste hulp' 's ochtends pas om tien uur open. Nu is dat om acht uur.

Het ziekenhuis kampt met een groot tekort aan personeel op de SEH. Dat geldt zowel in Schiedam als in Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Meer en meer wordt het personeelsbestand van beide ziekenhuizen ineen geschoven. Directeur Karen Kruijthof stelt zeer tevreden te zijn dat het personeel van het Schiedamse ziekenhuis akkoord is gegaan om ook in Rotterdam aan het werk te gaan. Op de twee locaties samen zijn nog altijd achttien vacatures op de SEH, terwijl er 24 voltijdsmedewerkers beschikbaar zijn. Dat betekent een personeelstekort van 75 procent en een zware belasting voor het personeel. Die zorgt er mede voor dat medewerkers een baan elders accepteren. Zo blijkt voor iedere medewerker die recent is aangetrokken (drie mensen), een ander vertrokken.

Door nu twee uur later open te gaan - relatief stille uren - wordt er ruimte vrijgespeeld om meer Schiedamse medewerkers in Rotterdam in te zetten. Daar is de SEH 24 uur per dag open.Gerelateerd