Voorlezen over plastic

06-10-2016 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Irado trekt met een team aan voorlezers maandag, op de Dag van de Duurzaamheid, Schiedam en Vlaardingen in. Om te vertellen over plastic.

De voorlezers, waaronder de wethouders Duurzaamheid van de twee steden, vertellen uit het boek 'De wereld van plastic', met 'leuke voorleesverhalen en tekeningen' van kinderen. Het boek is speciaal voor de gelegenheid uitgebracht: de duurzaamheidsdag staat dit jaar in het teken van kunststof,

De voorlezers gaan naar basisscholen om dar voor te lezen. Behalve de wethouders Ruud Van Harten (Vlaardingen) en Patricia van Aaken (Schiedam) zijn in het team raadsleden en ambtenaren te vinden, uit beide gemeenten. Ook vrijwilligers van de bibliotheken uit de steden doen mee. Want: de Dag van de Duurzaamheid valt ook nog eens midden in de Kinderboekenweek.

Ook directeur André Hertog en acht medewerkers van afvalinzamelaar Irado gaan voorlezen. Irado zet zich in voor laaggeletterden en geeft daarom taallessen aan eigen medewerkers en aan werkzoekenden die via een leerwerktraject vanuit Stroomopwaarts bij het bedrijf werkervaring opdoen. "Het is dan ook bijzonder dat drie taalcursisten, een eigen medewerker en twee medewerkers uit het leerwerktraject, nu zelf ook gaan voorlezen", aldus een woordvoerder van Irado.

Na het voorlezen willen de voorlezers met de kinderen in gesprek gaan over natuur, milieu en duurzaamheid.

Elke basisschool die deelneemt aan de voorleesactie, ontvangt een knikkertegel van gerecycled plastic. Die krijgt dan hopelijk een mooi plaatsje op het schoolplein. "Het is daarmee gelijk een tastbare herinnering aan de Dag van de Duurzaamheid en een blijvend bewijs van een circulair product en het belang van afvalscheiding."Gerelateerd