Voorlichtingsbijeenkomst over Donorregister

16-11-2020 Gezond Advertentie


SCHIEDAM - Heb je vragen over de nieuwe Donorwet? Heb je nog geen keuze kunnen maken? Op donderdag 19 november om half acht 's avonds organiseren de Bibliotheek Schiedam en de Voorlichters Gezondheid een voorlichting over het Donorregister. Tijdens deze interactieve voorlichting wordt er besproken wat de nieuwe Donorwet is, welke keuzes je kunt maken en hoe een donatie in zijn werk gaat.

Jouw keuze is belangrijk

Op 1 juli is de nieuwe Donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland vanaf achttien jaar komt dan in het nieuwe Donorregister. In het Donorregister vul je jouw keuze in over donatie van je organen en weefsel na het overlijden. Het is belangrijk dat je een keuze invult, zodat je partner of familie weet of je donor wilt worden of niet.

Presentatie via Zoom

In verband met de huidige Coronamaatregelen, vindt de bijeenkomst plaats via Zoom, op 19 november van half acht tot negen uur. Deelname is gratis.

Zoom is eenvoudig in gebruik. Je hebt eigenlijk alleen een mailadres en een laptop/computer/tablet/mobiele telefoon nodig. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek. Je krijgt dan bijtijds de noodzakelijke link toegestuurd.

Mocht een geïnteresseerde niet over de digitale middelen beschikken, dan kunnen ze contact met de bibliotheek opnemen en zoeken we samen naar een oplossing!