Voorzichtig optimisme; wel 74 nieuwe infecties in Schiedam

13-12-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Er is reden voor voorzichtig optimisme over de ontwikkeling van de Coronapandemie. Toch vandaag weer in Schiedam: 74 nieuwe positieve Coronatests.

Dat zijn er zeventien minder dan gisteren werden gemeld door het RIVM. Zaterdag kwam het instituut tot 75 Schiedamse nieuwe infecties. Vrijdag waren dat er 110.

Het totaal aantal geregistreerde besmettingen in de stad over afgelopen zeven dagen beloopt 632. Dat zijn er wat minder dan de afgelopen dagen werden gemeld. Afgelopen woensdag bereikte dat aantal zijn top, met 714 infecties in de voorgaande zeven dagen. Feit blijft wel dat sinds 20 november het weektotaal aan besmettingen boven de vijfhonderd ligt; al die tijd raken er dus dagelijks tenminste zo'n zeventig mensen geïnfecteerd door het virus, met alle mogelijke gevolg van dien.

In Schiedam zijn nu volgens de officiële telling 123 mensen met Corona overleden; 271 stadgenoten moesten zich in het ziekenhuis voor de gevolgen van de infectie laten behandelen.

In heel Nederland daalde het aantal besmettingen naar 13.844, waar het vorige week dik boven de twintigduizend lag. 183 Mensen met Corona werden de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen; 29 patiënten met het virus moesten naar de IC. Ook afgelopen dag overleden er mensen aan Corona, 28 welgeteld.Gerelateerd