Vredesdebat over samenleven

25-09-2015 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Deze week is het Vredesweek. In de Schiedamse kerken is afgelopen weekend gebeden voor de vrede, in de wereld en in de harten van de mensen. Met een Vredesdebat wordt morgen aandacht gevraagd voor de vrede.

De wereld is door onder meer de sociale media een stuk kleiner geworden, maar de vrede lijkt nog ver weg. Met presentaties, muziek en een debat wordt tijdens het Vredesdebat het thema Vrede Verbindt vorm gegeven. Burgemeester Cor Lamers spreekt over 'samenleven in Schiedam'; Jan Peters vertelt over 'Een oase van vrede', een plek in Israël waar joden en palestijnen in vrede samenleven; Jan Jaap van Oosterzee van de organisatie Pax praat de deelnemers bij over het werk van Saïd Bouharrou in Nederland en in Nawras in Irak. Verder zijn er gedichten van Negash Mohamad en Mohammad Abdelmaruf en muziek met Ghirmay Beneket en Temosgen Yemane.

De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van het Apostolisch Genootschap, achter winkelcentrum Hof van Spaland (Lindeijerstraat 5) en begint om half drie in de middag.

In buurgemeente Vlaardingen is in de Vredesweek een Ambassades van Vrede gevestigd. Vanavond is er in Kade 40 de Nacht van de Vrede en morgen de Andere Vredesmarkt op en rond de Hoogstraat.

 Gerelateerd