Vriendengroep steekt mensen in Vlietland hart onder riem

27-03-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Met 26 man lapten zo allemaal tenminste een tientje. De vrienden van Sander Verkouter in Schiedam-Noord kwamen over de brug, Bingham matste de vriendengroep met een vriendenprijsje en sinds vanmiddag hangt het resultaat in de hal van het Franciscus Vlietland: 'Samen staan we sterk', een groot dook waarmee personeel en patiënten in het ziekenhuis een hart onder de riem wordt gestoken.

Het idee deed hij op van Feyenoordvrienden die een vergelijke geste deden aan het Maasstadziekenhuis. Afgelopen maandag stond Verkouter (21) daarom bij Ikea om een doek te kopen om zelf te beschilderen. "Ik stond twee uur in de rij bij het afhalen." Maar via Bingham ging het maken van het doek van anderhalf bij twaalf meter een stuk makkelijker en beter. In plaats van twee weken levertijd wilde de Schiedamse vlaggen- en spandoekenmaker zich wel uitsloven voor een snelle levertijd, en vanmorgen kon Verkouter het doek ophalen.

Daarop stapte hij op de fiets door Schiedam, om zijn vrienden - veelal voetbalmaten van 'VVK' - met doek op de foto te zetten. "Ze konden niet allemaal mee naar het ziekenhuis. Dat wilde graag meewerken, maar we spraken af dat er maar twee vrienden mee naar binnen konden." Met de foto's wilde hij ieder bedanken voor hun bijdrage.

In overleg met de technische dienst van het ziekenhuis werd besloten dat het spandoek het best binnen in de hal van het ziekenhuis kon worden opgehangen.

Bekijk de foto'sGerelateerd