Vrijwilligers geschoold in palliatieve zorg

29-03-2019 Gezond Redactie

 
SCHIEDAM - Hospice De Margriet en de VPTZ-NWN (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg-Nieuwe Waterweg-Noord) hebben 22 vrijwilligers geschoold. Zij zijn sinds kort werkzaam in De Margriet of maken deel uit van de ‘waakgroep’ van verzorgingshuis Drie Maas Stede.

De groep van 22 is nu opgeleid om zowel in de thuissituatie, als het hospice en het verpleeghuis ingezet te worden ter ondersteuning van mensen in de laatste levensfase. En hun naasten. 

De scholing bestond uit zeven lessen, verzorgd door: Els Wijnhorst, coördinator van De Margriet; Sandra Mauwer, coördinator van VPTZ NWN; Huub Schreuder en Marja Mons, respectievelijk coördinator en consulent van het Netwerk Palliatieve Zorg-NWN; Jan de Geus, emeritus-predikant en Wil van de Linden en Nancy Boelhouwer, beiden verpleegkundigen.

Alle 22 cursisten hebben een certificaat en een cadeautje gekregen. "Welverdiend", aldus de organisatoren Els Wijnhorst en Sandra Mauwer. Volgens hen was ondanks de grootte van de groep de sfeer prettig en open, waardoor met elkaar de diepte in kon worden gegaan en persoonlijke ervaringen konden worden gedeeld.

 

 

 

.Gerelateerd