Weer meer Coronabesmettingen in Schiedam

17-10-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – In Schiedam zijn de afgelopen 24 uur 57 mensen positief getest op Corona. Dat meldt het RIVM.

Dat betekent dat we gisteren te vroeg hebben gejuicht, toen het leek alsof Schiedam bezig was aan het het terugdringen van het virus. Dinsdag en woensdag werden zestig nieuwe besmettingen in Schiedam gemeld, eergisteren 48 en gisteren 41.

Ook in Nederland zijn de ontwikkelingen niet zoals gewild. Het RIVM meldt zojuist 8141 nieuwe infecties in het land, weer meer dan de 7997 positieve tests die gisteren werden gemeld. De dagen daarvoor, toen er in Schiedam twee keer zestig besmettingen bijkwamen, was het landelijke totaal 7791 en 7305 op woensdag. 

Dertig mensen met een Corona-infectie overleden in de afgelopen 24 uur in Nederland. Dat zijn er twaalf meer dan gisteren. Tachtig mensen moesten met hun klachten als gevolg van Corona worden opgenomen in het ziekenhuis, zes minder dan gisteren. 47 Mensen maakten de gang naar de Intensive Care, dat waren er twee meer dan gisteren werd gemeld. Volgens de RIVM-cijfers zou dat in geen van de gevallen om Schiedammers gaan.

In de afgelopen zeven dagen zijn er 352 Schiedammers positief getest op Corona. Uitgedrukt per 100.000 inwoners betekent dat een aantal van 446.

Schiedam staat nu op de 23ste plek in de lijst van gemeenten met relatief de meeste Coronabesmettingen.Gerelateerd