Weer meer nieuwe Corona-infecties

22-04-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM – De teller van het aantal nieuwe Corona-infecties in Schiedam stokt vandaag op 47, aldus het RIVM. Eén Schiedammer is voor behandeling van zijn of haar klachten als gevolg van de besmetting, opgenomen in het ziekenhuis.

Gisteren werden 49 nieuwe positieve tests gemeld, eergisteren 37. Daarmee loopt het aantal geregistreerde infecties in de stad afgelopen week op tot 326, omgerekend naar honderdduizend inwoners 410. Dat cijfer is vandaag voor Vlaardingen 414, voor Rotterdam 430, allemaal stijgend.

De situatie in de rest van het land laat evenmin de ontwikkeling zien die het kabinet eerder deze week als basis nam voor de besluiten om bepaalde maatregelen tegen de Coronaverspreiding te versoepelen. In het land worden 9648 nieuwe infecties gemeld; dat zijn er meer dan op enig andere dag dit kalenderjaar. Eind december lag het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen voor het laatst zo hoog.

Er werden 289 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen, de afgelopen 24 uur. Dat zijn er een paar minder dan gisteren. 37 Mensen moesten op de IC worden beademd. In totaal liggen er nu 2682 mensen met Corona in het ziekenhuis, 68 meer dan gisteren.

Twintig mensen overleden aan de gevolgen van hun Corona-infectie. In totaal zijn nu 17.002 mensen in Nederland aan het virus overleden.Gerelateerd