Weerbaarheidstraining voor senioren

01-09-2017 Gezond Advertentie

SCHIEDAM - Minters organiseert een weerbaarheidstraining voor senioren. Het moet ouderen alerter maken op slechtwillenden en hun veiligheid vergroten.

In zes bijeenkomsten krijgen senioren onder meer inzicht in het voorkomen van onveilige situaties, het doorprikken van babbeltrucs van mensen die aan de deur komen en veiligheid in winkels. De bijeenkomsten, in samenwerking met bureau Reframe, zijn interactief, praktisch en afwisselend, waardoor het voor alle deelnemers goed mogelijk is om de aandacht erbij te houden. Thema’s zoals grenzen stellen, zelfvertrouwen, veilige situaties (binnen en buitenshuis) en babbeltrucs, komen uitgebreid aan de orde. Ook zal aandacht worden besteed aan preventieve maatregelen zoals thuis pinnen, wat de wijkagent kan betekenen en online boodschappen doen.

De hele training is gratis; de bedoeling is wel dat de deelnemers alle zes de keren meedoen. De trainingen vinden plaats in het gebouw van Minters in Vlaardingen (Burgemeester Van Lierplein 51). De weerbaarheidstraining wordt zes keer op donderdagochtend gehouden. Senioren kunnen zich opgeven via E: saskia.lamot@wijkteamsvlaardingen.nl of via T:  010 - 435 10 22.Gerelateerd