Wegzeilen met de drive-in bios

27-09-2017 Gezond Redactie

SCHIEDAM – Twee oktoberavonden lang krijgt Schiedam een drive-in bioscoop. De Ladies' Circle en de Ronde Tafel van de stad willen met de bios tenminste tienduizend euro bij elkaar brengen voor de Sailing Kids.

De Grote Vriendelijke Reus en Silver Linings Playbook staan op vrijdagavond geprogrammeerd, op zaterdag zijn de kinderfilm Verschrikkelijke Ikke en Drive te zien. De bios wordt ingericht op de Buitenhavenweg, met de molen van Nolet op de achtergrond, op 27 en 28 oktober. En als de interesse heel groot is, wordt misschien op zondag ook nog wel een bioscoop ingericht, zo laat Patricia Wessels van de Ladies' Circle zich ontvallen.

Het wordt voor het eerst dat de serviceclubs van jonge mannen (tot veertig jaar) en vrouwen tot 45 jaar samenwerken in een echte gezamenlijke actie. Vooral omdat ze beide veel sympathie hadden voor Sailing Kids, een stichting die vakantieweken op een zeilschip organiseert voor zieke kinderen en hun families, met verpleging en verzorging aan boord. “Het mooie daarbij is dat ze meer dan één gezin tegelijk op het schip verwelkomen; zo ontstaat er uitwisseling tussen lotgenoten, mensen die letterlijk in hetzelfde schuitje zitten”, aldus Wessels. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is lid van het comité van aanbeveling van de Sailing Kids, gevestigd in Vlaardingen.

Kaartjes voor de drive-in bios worden online verkocht. Toegang voor een auto met twee filmkijkers rekent 35 euro af. Een extra inzittende betaalt tien euro bij. Voor dat bedrag kan er ook lekker gesmikkeld worden, met alles erop en eraan, zoals je dat in een drive-in bioscoop mag verwachten.

Er is plek voor tachtig auto's per voorstelling. Ook zonder auto is er een kaartje te bemachtigen. Met een loterij proberen de serviceclubs extra inkomsten te genereren.Gerelateerd