Willem Alexander-clubs aan de slag voor Beatrix Spierfonds

09-09-2016 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Bij het sporten gebruik je je spieren, en als je dit niet kunt gebruiken, is sporten lastig of onmogelijk. Met die gedachte zetten de gebruikers van het sportdak op de A4 zich de komende tijd in voor het Prinses Beatrix Spierfonds.

Sportverenigingen vv Kethel Spaland, Ventura en Ballet- en Dansstudio Schiedam Vlaardingen grijpen de opening van Sportpark Willem-Alexander aan voor een grote inzamelingsactie. Samen met Pop Up Tv richten zij de komende weken een studio in op het nieuwe sportcomplex, als een soort Glazen Huis, met het idee Schiedammers en anderen te bewegen hun steentje bij te dragen aan de geldinzameling. De tijdelijke studio gaat heten: ‘Kom Maar op!’

“Wij hopen dat heel Schiedam helpt een mooi bedrag bijeen te brengen", aldus Nadine Kooke namens de sportclubs en de dansers. Juist als je sportief bent en flexibel in lijf en leden, is het belangrijk je te realiseren dat dit niet voor iedereen en niet voor altijd vanzelfsprekend is. De drie gebruikers van het sportdak zullen hier de komende tijd aandacht aan besteden en hun handballers, voetballers en dansers oproepen mee te doen aan de actie. 

Basisschool De Klinker heeft al aangegeven vijfhonderd euro van een bedrag dat is opgehaald tijdens een sponsorloop, te bestemmen voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Het eindbedrag van de inzameling van de drie sportdakbespelers wordt op 8 oktober bekendgemaakt. Op de website van het spierfonds hebben de clubs een eigen pagina waarop een teller aangeeft welk bedrag al is binnengehaald.

Studio ‘Kom Maar op!’ is geopend op de woensdagmiddagen 28 september en 5 oktober, van twee tot drie, op zaterdag 1 oktober van tien tot elf en natuurlijk op de openingsdag zaterdag 8 oktober. Ieder is op die momenten welkom.Gerelateerd