Zeekadetten vieren jubilieum

18-10-2020 Gezond Redactie

SCHIEDAM - De Schiedamse zeekadetten vierden gisteren een jubileum van het Zeekadetkorps Nederland. Dat bestaat 65 jaar.

Voor de gelegenheid kreeg het Schiedamse korps namens het hoofdbestuur een taart aangeboden. Het Zeekadetkorps Nederland is het overkoepelend orgaan voor alle zeekadetkorpsen in Nederland. Onder toeziend oog van de eerste zeven korpsen in Nederland werd dat op 15 oktober 1952 opgericht. Het doel was om de samenwerking onderling te verbeteren, maar ook breder vertegenwoordigd te kunnen zijn, zo vertelt Stephan Krol van het Schiedamse korps.

Ook vandaag de dag is volgens hem het Zeekadetkorps Nederland van grote waarde voor het korps Schiedam, en de andere korpsen. De landelijke vereniging is voortrekker van allerlei projecten ten behoeve van de korpsen, bijvoorbeeld het RS-Questproject, waarin twintig snelle wedstrijdzeilboten werden aangeschaft.

Ook de komst van het huidige korpsschip Pontresina in 2017, zou volgens Krol zonder het Zeekadetkorps Nederland niet mogelijk zijn geweest. Reden dus voor een bescheiden feestje.

Bekijk de foto'sGerelateerd