Zes nieuwe Coronapatiënten in Rijnmondregio

06-03-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - De GGD Rotterdam-Rijnmond meldt dat het aantal mensen in het bedieningsgebied waarbij een besmetting met het Coronavirus is vastgesteld, is oplopen naar veertien. Dat zijn er zes meer dan gisteren. Onder heen geen Schiedammers.

Nieuwe uitslagen van laboratoriumonderzoek bevestigen de nieuwe besmetting van zes mensen. Van hen wonen er vier in Rotterdam, één in Lansingerland en één in Westvoorne. 

De nieuwe patiënten verblijven in thuisisolatie. Drie van de nieuwe patiënten zijn besmet geraakt in Noord-Italië. De drie andere patiënten zijn aan het licht gekomen vanuit het contactonderzoek met een eerder gemelde patiënt.

Van de veertien patiënten in de Rijnmondregio wonen er tien in Rotterdam, twee in Lansingerland, één in Ridderkerk en één in Westvoorne.

De GGD Rotterdam-Rijnmond brengt in kaart met wie deze nieuwe patiënten contact hebben gehad, dat is het zogenoemde contactonderzoek. Mochten deze mensen ziekteverschijnselen vertonen, dan worden ook zij getest op het virus en 'worden zij ook in (thuis)isolatie geplaatst', aldus de GGD.

Het RIVM en de GGD stellen alert te blijven op nieuwe besmettingen. Zij passen hetzelfde protocol toe bij nieuwe patiënten: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. "Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden."


 


Gerelateerd